Team


Lotte De Clercq

Lotte is met haar praktijk begonnen, om nog meer mensen te kunnen helpen om de weg te vinden naar gezonde voeding. Ze gelooft niet in crash-diëten, maar wel dat er moet gekeken worden wat er past bij de persoon. Hierdoor kan je bij haar terecht voor verschillende dieetadviezen, waaronder ook het FODMaP-dieet.

Ze volgt verschillende bijscholingen en dit om zo goed als mogelijk up to date te blijven. Dit kunnen congressen zijn, effectieve studiedagen, maar ook worden onderzoeken en bevindingen omtrent het FODMaP-dieet zo goed al mogelijk opgevolgd. Zo is ze nu medepromotor van een bachelorproef waar er gekeken wordt voor advies bij sporters die ook het FODMaP-dieet volgen. Dit om ervoor te zorgen dat je het juiste advies krijgt.

Saskia Merre

Ik ben Saskia Merre, de nieuwe stagiaire van Lotte. Ik behaalde mijn master in de Communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Tijdens mijn eerste werkervaring had ik het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven. Ik besliste dan ook om mijn leven een andere wending te geven. Ik had eigenlijk altijd al iets willen doen waarbij ik mensen kon helpen, een verschil kon maken. De puzzelstukjes vielen dan ook perfect in elkaar toen ik erachter kwam dat ik deze passie perfect kon combineren met een van mijn andere voorliefdes: voeding. Ik besloot dus opnieuw te gaan studeren, je leeft toch maar één keer!

Zelf lijd ik aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ik heb al verschillende eliminatie-diëten en alternatieve therapieën gevolgd, maar zonder veel succes. Ik had me dan ook eigenlijk al wat neergelegd bij mijn aandoening en het feit dat hier maar geen oplossing voor te vinden was. Echter, gedurende mijn opleiding kwam FODMAP - het nieuwe wetenschappelijk onderbouwde dieet voor mensen met PDS - steeds meer op de voorgrond. Al snel besloot ik me dan ook grondig in te werken in dit dieet en volgde ik tal van extra bijscholingen. In datzelfde jaar startte ik zelf met het dieet, en nu ben ik reeds twee jaar zo goed als klachtenvrij. Ik weet hoe moeilijk de zoektocht is naar hulp wanneer je PDS hebt. Dit is dan ook hetgene - naast allergieën en intoleranties - waarin ik me heel graag wil specialiseren. Daarom koos ik ook voor een stage bij Lotte, die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Ik ben er van overtuigd dat ik bij haar nog heel wat meer kan leren.