Zalm-komkommertartaar met bieslook & limoen

03-12-2018

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalmfilet
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • Verse bieslook
  • 2 bosuitjes

Voor 4 personen

Bereidingswijze 

  1. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes.
  2. Snijd de komkommer in twee en verwijder het zaad. Snijd in even grote blokjes als de zalm.
  3. Rasp zeste van de limoen en pers hem nadien uit.
  4. Snijd de verse bieslook en de bosuitjes fijn (enkel het groen van de bosuitjes!).
  5. Meng de zalm, de komkommer, de zeste van limoen, de bieslook en de bosuitjes in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  6. Plaats een ronde portioneerring op een bord en vul deze met de tartaar. Druk goed aan en haal de ring er voorzichtig af.
  7. Werk af met wat verse bieslook en besprenkel net voor het serveren met limoensap.

Smakelijk!