Wraps basisrecept

13-05-2019

Met wraps kan je eindeloos variëren. Je kan ze beleggen en eten als lunch, gebruiken als bodem voor pizza of serveren in kleine rolletjes als aperitiefhapje. Echter, wanneer je het FODMAP-arm dieet volgt zal je merken dat wraps een bron zijn van fructanen, waardoor je ze opeens liever kwijt bent dan rijk. Maar geen zorgen, daar heb ik een oplossing voor!

Hieronder vind je mijn basisrecept voor FODMAP-arme wraps. Indien je dit wenst kan je er onmiddellijk een groot aantal maken en ze in de frigo of in de diepvries bewaren. Wanneer je beslist om ze te bewaren, vergeet ze dan niet net voor het serveren nog even in de oven of in een pan op te warmen! 

Wraps basisrecept

Ingrediënten voor 6 kleine wraps

  • 300 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte Schär Bread-mix)
  • 2 eetlepels zout
  • 5g zout
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 theelepel bakpoeder.
  • 200 ml warm water.

Bereidingswijze 

  1. Doe alle ingrediënten in 1 grote mengkom en meng het deeg goed door met een vork. 
  2. Kneed vervolgens alles met je handen tot een deegbal gedurende 5 minuten. Je kan dit of in de mengkom doen, of op een proper werkblad dat bestrooid is met wat glutenvrije bloem. 
  3. Plaats het geknede deeg opnieuw in een grote kom en hang er een propere keukenhanddoek over. Laat 10 minuten rusten. 
  4. Haal het deeg na het rusten uit de mengkom en verdeel in 6 gelijke porties. 
  5. Rol alle bolletjes uit met een deegrol, op een met glutenvrije bloem bedekt werkvlak, tot je dunne wraps bekomt. 
  6. Zet een pan (zonder olie) op het vuur en laat op temperatuur komen.  Bak vervolgens de wraps in de pan tot ze mooi bruin zijn.

Laat het smaken!

Saskia (stagiaire)