Vanillepudding / Banketbakkersroom

01-06-2019

Vanillepudding / Banketbakkersroom

Ingrediƫnten

Vanillepudding

  • 1 zakje puddingpoeder (ik gebruikte de puddingpoeder van Imperial)
  • 75g kristalsuiker
  • 750ml lactosevrije melk (ik gebruikte de lactosevrije melk van Boni Selection)

Banketbakkersroom

  • 1 zakje puddingpoeder
  • 50g kristalsuiker
  • 0,5l lactosevrije melk

Bereidingswijze

  1. Meng in een glaasje enkele eetlepels van de melk met het puddingpoeder tot al het poeder opgelost is.
  2. Doe het overige van de melk, samen met de suiker, in een kookpot en laat koken. 
  3. Wanneer de melk kookt, haal deze dan van het vuur en giet er het puddingpoedermengsel bij. Het is belangrijk dat je voortdurend blijft roeren terwijl je het puddingpoeder erbij giet, zodat je een mooi glad geheel krijgt.
  4. Plaats terug op het vuur en laat het nog enkele minuten inkoken terwijl je constant blijft roeren.
  5. Vanillepudding: Giet de pudding in glaasjes en laat afkoelen / Banketbakkersroom: vul een spuitzak met de vanillepudding en spuit op je taartbodem.
  6. Laat afkoelen.

Smakelijk!

Saskia (Stagiaire)