Springrolls van garnalen

13-12-2018

IngrediĆ«nten 

  • 1 komkommer 
  • 100g wortelen 
  • Verse korianderblaadjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Een handvol fijngehakte pindanoten 
  • 15 garnalen 
  • 8 rijstvellen 
  • Sojasaus (bekijk goed de verpakking, want sommige sojasauzen bevatten tarwe)


Voor 4 personen

Bereidingswijze 

  1. Schil de komkommer, snijd in twee en lepel er de zaadjes uit. Snijd vervolgens in heel fijne reepjes. 
  2. Rasp de wortelen.
  3. Snijd de garnalen in kleine stukjes en snijd de kruiden fijn. 
  4. Meng de reepjes komkommer, de geraspte wortelen, de fijngehakte pindanoten, de fijngehakte kruiden en de stukjes garnalen in een mengkom. 
  5. Neem een kom of bord dat de breedte heeft van de rijstvellen en vul dit met koud water. Laat hier een rijstvel in weken gedurende een minuutje. Haal het rijstvel uit het koud water, leg het op een natte handdoek en beleg met de mengeling. Plooi dicht en rol op zodat je een springroll krijgt. 
  6. Herhaal dit proces tot je 8 mooie springrolls hebt. Het is belangrijk dat je elk rijstvel apart weekt, en dus springroll per springroll afwerkt. 
  7. Serveer de springrolls met de sojasaus en wat verse kruiden. 

Smakelijk!