Shakshuka

19-09-2019

SHAKWATTA? Shakshuka is een hartig ontbijtje dat je vindt in het Midden-Oosten. Het is super simpel om klaar te maken, maar je kan er ook eindeloos mee variëren. Niet alleen kan je het eten als ontbijt, maar het is ook een leuk ideetje voor de lunch of het avondeten.

Ik heb ervoor gekozen om vandaag een eenvoudige basisvariant te maken. Dit door te kiezen voor een shakshuka met paprika en tomaat en kruiden. Je kan zelf ook altijd opteren om andere groenten toe te voegen, hou dan alleen rekening met de porties (neem je lijst of app er dus zeker bij). 

Bij de paprika's heb ik enkel voor gele en rode paprika gekozen, omdat de groene maar beperkt mag. Ik heb er ook voor gekozen om mijn tomatensaus met verse tomaten te maken, omdat ik dit zelf lekkerder vindt. Het is ook een zeer gemakkelijk recept om zelf je tomatensaus te maken, dus ook voor bij een glutenvrije pasta kan het zeker!

Shakshuka

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 6 tomaten
 • 8 eieren
 • Kruiden: za'atar, peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Was de paprika's en snijd deze in kleine blokjes.
 2. Snijd de 5 tomaten in partjes en blend deze totdat je een egale saus krijgt. Je maakt er dus een soort van tomatensmoothie van.
 3. Doe de olie in de pan en bak de paprika stukjes aan. Bak deze gedurende 5 minuten.
 4. Voeg dan de tomatensaus toe en laat het geheel pruttelen.
 5. Kruid de saus met peper, zout en za'atar.
 6. Maak na een 10-tal minuten kuiltjes in de saus en doe hierin je eitje zodat deze kan pocheren/bakken in de saus. 
 7. Terwijl de eitjes aan het bakken zijn, snijd je de laatste tomaat in stukjes en deze leg je tussen de eitjes.
 8. Als de eitjes gaar zijn, kan je nog wat verder kruiden. Eventueel kan je het geheel afwerken met nog wat verse peterselie of koriander.
 9. Dien op en geniet ervan!

SMAKELIJK!