Quiche met tomaat en verse kruiden

25-01-2019

Vorige woensdag heb ik met plezier het receptje gedeeld over hoe je zelf een bodem kan maken voor een quiche op basis van quinoa. Doordat ik hem dan heb gemaakt, kreeg ik er natuurlijk ook zin in. Daarom dat ik met enkele restjes hem heb gevuld en er een heerlijk avondmaal van heb gemaakt. 

Wij hebben gekozen om de quiche te vullen met Parmezaanse kaas, dit kan gerust ook met mozzarella (let dan op het aantal grammen koolhydraten). Waarom hebben we Parmezaan gekozen, eigenlijk om de simpele reden dat we er nog veel hadden liggen. Daarnaast hebben we er tomaat aan toegevoegd en voor de smaak ook rucola en basilicum. Zelf vond ik het heerlijk om te eten, dus daarom dat ik het receptje met plezier deel!

Ingrediƫnten:

  • 1 quinoaquiche bodem
  • 3 tomaten
  • 50 g rucola
  • basilicum
  • 3 eieren
  • 3 dl lactosevrije room
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd terwijl de tomaten fijn.
  2. Hak ook de rucola en basilicum fijn.
  3. Meng de losgeklopte eieren met de room en de Parmezaan. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Haal de quichebodem uit de oven en verdeel de tomaten, rucola en basilicum hierover.
  5. Giet het eiermengsel erover en bak min. 25 minuten in de oven.
  6. Werk af met nog enkele blaadjes basilicum. 

SMAKELIJK!