Quiche met spinazie en hesp

18-11-2018

Ingrediënten:

  • 1 rol glutenvrij en lactosevrij bladerdeeg of kruimeldeeg (bv. Herta)
  • 3 handjes spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 amandelnoten (fijngehakt)
  • ¾ groene of rode paprika
  • 150g hamblokjes
  • Groen van 3 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 3 handjes geraspte kaas (<1gkoolhydraten/100g)
  • 4 eieren
  • 250ml lactosevrije room
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Rol het kruimeldeeg of bladerdeeg open in een bakvorm.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de spinazie even aan in de olijfolie en laat uitlekken in een zeef of een vergiet.
  4. Snijd het groen van de lente-uitjes in ringen.
  5. Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in schijfjes.
  6. Leg de spinazie mooi open op de bodem van het deeg.
  7. Leg er de fijngehakte amandelnoten op.
  8. Bedek met de reepjes paprika.
  9. Schik hierop de hamblokjes, daarboven de lente-ui en nog eens daarop de schijfjes tomaat.
  10. Klop de eitjes los met de room, kruid me peper en zout en giet dit mengsel in het deeg.
  11. Doe er wat geraspte kaas op.
  12. Plaats in de voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 40 min. tot het deeg en de vulling goed gebakken zijn.

SMAKELIJK!