Pavlova met vanille-crème en rode vruchten

12-12-2018

Ingrediënten

Voor de meringue

  • 3 eieren (enkel het eiwit)
  • 125g tagatesse (zoetstof) of 125g kristalsuiker

Voor de vanille-crème

  • 250ml volle lactosevrije room
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 vanille-stokje
  • 1/2 limoen

Voor 4 personen

Voor de frambozencoulis

  • 160g frambozen diepvries
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Afwerking

  • Aardbeien
  • Verse munt 

Bereidingswijze 

De meringues

  1. Verwarm de oven voor op 65°C.
  2. Scheid het eiwit van het eigeel. Voor dit recept zullen we enkel de eiwitten gebruiken. 
  3. Doe de eiwitten in een mengkom en klop het eiwit op terwijl je er voorzichtig de Tagatesse of kristalsuiker aan toevoegt. Het eiwit is pas voldoende opgeklopt wanneer het stevige pieken vertoont. 
  4. Schep toefjes opgeklopt eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat (+- 2 volle eetlepels per toef).
  5. Duw de toefjes wat plat met de bolle kant van een lepel. 
  6. Laat de meringues drogen in de oven gedurende 4u30 à 5u.

De vanille-crème 

  1. Snijd het vanillestokje overlangs in twee en schraap er de vanillezaadjes uit met een mesje. Doe deze zaadjes, samen met de volle room, in een mengkom. 
  2. Klop de room op met een garde.
  3. Voeg terwijl je de room opklopt voorzichtig de kristal- en vanillesuiker toe, alsook de zeste van de limoen.
  4. Dek de kom af en plaats ze in de koelkast. 

De frambozencoulis

  1. Doe de diepvriesframbozen in een sauspannetje en voeg de suiker toe. 
  2. Verwarm op een matig vuurtje en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Roer af en toe. 
  3. Neem de frambozenpuree van het vuur en mix fijn. 
  4. Giet de fijngemixte puree door een zeef.
  5. Dek de coulis af en plaats in de koelkast. 

De afwerking 

  1. Leg in het midden van elk bord een afgekoelde meringue. 
  2. Schep op de meringue wat vanille-crème en frambozencoulis. 
  3. Snijd de aardbeien in schijfjes en leg deze bovenop de meringue. 
  4. Werk af met blaadjes verse munt. 

Smakelijk!