Pannenkoeken basisrecept

17-06-2019

Ik wil je graag tonen dat het FODMAP-dieet zeker niet gelijk staat aan lekkere dingen moeten missen. Meer nog, je kan bijna zo goed als elk recept FODMAP-vriendelijk maken, zo ook het recept van pannenkoeken!  

Wist je trouwens dat je pannenkoeken perfect kan invriezen? Zo kan je toch nog genieten van een pannenkoek als ontbijt of tussendoortje gedurende een drukke werkweek! 

Pannenkoeken basisrecept

Ingrediënten

  • 250g glutenvrije bloem (ik gebruikte de glutenvrije bloem van Schär)
  • 5dl lactosevrije melk (ik gebruikte de lactosevrije melk van Boni Selection)
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten in een grote mengkom. Je zal merken dat glutenvrije bloem sneller klonters geeft dan gewone bloem, waardoor de kans bestaat dat je het deeg nog eens zal moeten mixen om een mooi egaal beslag te krijgen. 
  2. Smelt wat boter of zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken. 

Geniet er van!

Saskia (stagiaire)