Pannenkoek met gegrilde ananas en kokoscrème

14-12-2018

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 3,3dl lactosevrije melk
  • 160g glutenvrije bloem 
  • 2 eieren 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • Ananasschijfjes
  • Kokosroom

Bereidingswijze 

  1. Doe de bloem en de vanillesuiker samen in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje, breek daarin de eieren. Roer alles door elkaar met een garde.

  2. Schenk er geleidelijk aan de melk bij. Roer tot je een mooi glad egaal mengsel hebt. 

  3. Heb je klonters in je beslag, geen erg, dit gebeurd wel vaker wanneer je glutenvrije bloem gebruikt! Ga er dan even door met de mixer. 

  4. Bak de pannenkoeken in een grote koekenpan, in hete boter of olie (arachide- of zonnebloemolie)

  5. Gril de ananas in een grilpan tot je mooie bruine strepen hebt. 

  6. Klop de kokosroom op tot je een luchtige room hebt. 

  7. Beleg elke pannenkoek met 2 schijfjes gegrilde ananas, een toefje kokoscrème en werk af met fruit naar keuze of wat muntblaadjes.

Smakelijk!