Macaroni met kaas & hesp

30-05-2019

Ik was gisteren aan het denken aan lekkere gerechten met bechamelsaus om jullie te tonen hoe gemakkelijk het is om FODMAP-aanpassingen te maken in originele recepten. Het ging lang tussen witloofgratin en macaroni en uiteindelijk heeft deze laatste toch gewonnen. Ikzelf heb aan het originele recept wel nog wat groenten toegevoegd. Ik vind het zelf erg lekker met paprika en wortel, maar je kan het ook zeker maken met andere groentjes.

Macaroni met kaas & hesp

Ingrediënten

  • Het basisrecept voor bechamelsaus
  • 100g geraspte kaas + 20g geraspte kaas voor mee af te werken (koolhydraten < 1g)
  • 75g gekookte ham in blokjes 
  • 1 rode paprika 
  • 1 wortel
  • Glutenvrije pasta (ik gebruikte de glutenvrije spirelli's van Boni Selection)

Bereidingswijze 

  1. Kook de glutenvrije pasta beetgaar in lichtgezouten water. Verwarm de oven voor op 175°C. 
  2. Snijd de paprika en wortel in blokjes en bak ze aan in een eetlepel olijfolie. 
  3. Maak het basisrecept bechamelsaus
  4. Haal de bechamelsaus van het vuur en voeg, onder voortdurend roeren, de geraspte kaas toe. Blijf roeren tot de kaas volledig is opgelost. 
  5. Voeg de uitgelekte pasta, de groentjes en de hesp toe aan de kaassaus en roer alles goed door.
  6. Schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15minuten. Indien gewenst kan je op het einde nog even de grill opzetten om een donkerder korstje te krijgen.

Smakelijk!

Saskia (stagiaire)