Lentesalade met rabarber

10-05-2019

Ik wou graag met jullie deze heerlijke seizoenssalade delen. Het is momenteel volop het seizoen voor aardbeien en rabarber en dus zijn dit twee centrale componenten in dit gerechtje. Het zoete van de rabarber en de aardbeien gaat perfect samen met het zoute van de fetakaas. De venkel en radijzen geven dan weer een frisse toets aan deze lentesalade. Perfect dus voor een zonnige dag!

Lentesalade met rabarber

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50g walnoten
  • 3 stengels rabarber
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 100g veldsla
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 bosje radijzen
  • 200g verse aardbeien
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125g feta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Kuis de rabarber en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de rabarber vervolgens in een ovenschaal en overgiet ze met 3 eetlepels kristalsuiker en 1 eetlepel water. Plaats in de oven gedurende 12 minuten. 
  3. Snijd de venkelknol in flinterdunne plakjes met een fijnschiller en snijd de aardbeien en de radijzen in dunne schijfjes. 
  4. Vang het rabarbervocht op in een kommetje en laat de rabarber afkoelen.
  5. Meng het rabarbervocht met de olijfolie en de balsamico-azijn. Kruid af met peper en zout.
  6. Meng in een kom alle groenten en verbrokkel vervolgens de feta en de noten over het geheel. 
  7. Giet de dressing over de salade en meng alles nog eens goed door. 
  8. Serveer eventueel met een geroosterde glutenvrije boterham. 

Smakelijk!

Saskia (stagiaire)