Lactosevrije yoghurt met havermout, aardbei-rabarberconfituur en munt

03-05-2019

Heb je eens geen zin in een boterham 's ochtends? Probeer dan eens deze lactosevrije yoghurt met havermout en confituur. Ik vind confituur een ideaal alternatief om yoghurt mee te zoeten en je hebt daarenboven niet alleen het zoete van de confituur maar ook de smaak van het fruit. De havermout - die heel vezelrijk is - zorgt er dan weer voor dat je goed gevuld van tafel gaat en de munt geeft aan het gerechtje een heerlijke frisse toets.

Lactosevrije yoghurt met havermout, aardbei-rabarberconfituur en munt

IngrediĆ«nten 

  • 4 eetlepels zelfgemaakte confituur (of confituur uit de winkel met FODMAP-arm fruit)
  • 125g lactosevrije yoghurt (ik gebruikte de lactosevrije yoghurt van Albert Heijn)
  • 30g havermout
  • Een handvol walnoten
  • Verse muntblaadjes 

Bereidingswijze

  1. Maak het basisrecept van confituur.
  2. Schep 4 eetlepels confituur op de bodem van een glaasje. Bedek dit vervolgens met een laagje havermout. 
  3. Maal de walnoten fijn en giet deze over het laagje havermout. 
  4. Snipper 2 muntblaadjes fijn overheen de walnoten. 
  5. Eindig tot slot met de lactosevrije yoghurt. 
  6. Werk af met een toefje confituur, havermout en verse muntblaadjes.

Smakelijk! 

Saskia (stagiaire)