Homemade mueslibar

18-11-2018

In de winkel vind ik niet onmiddellijk een FODMaP-vriendelijke mueslibar. Of er zit teveel gedroogd fruit in, of het zit vol honing, of het bevat tarwe. Dus veel zaken die we nu eventjes moeten mijden. Daarom heb ik ervoor gekozen om zelf een overheerlijke mueslibar te maken. Simpel en éénmaal gemaakt kan je deze zeker voor 4 dagen in de koelkast bewaren (in een afgesloten doos). Hopelijk vind je deze ook zo lekker!

Ingrediënten:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 50 gram rozijnen (geen sultana's)
  • 50 gram noten (bv. walnoten)
  • 50 gram zaden (bv. lijnzaad)
  • Geraspte schil van 1 biologische citroen of limoen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram ahornsiroop
  • 30 gram neutrale olie (vb. zonnebloemolie)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
  3. Breng de rozijnen in een kommetje met water en laat ze wellen gedurende 5 minuten.
  4. Doe de rozijnen, havermoutvlokken, noten, zaden, geraspte citroenschil en kaneel in een blender en hak grof (dus niet ultrafijn).
  5. Verwarm de ahornsiroop tot deze heel vloeibaar is voeg dan de olie erbij.
  6. Voeg hieraan het grof gehakte mengsel van de blender aan toe. Meng tot je een kleverige massa krijgt.
  7. Breng deze massa over in de ovenschaal en strijk goed uit zodat je overal dezelfde dikte verkrijgt.
  8. Bak gedurende 30 minuten in de oven tot hij bruin is. Het mag gerust nog zacht aanvoelen. Deze wordt hard tijdens het afkoelen.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven. Breng het bakpapier met de mueslikoek over op een snijplank en snij in repen alvorens hij volledig is afgekoeld.

SMAKELIJK!