Groene pesto

23-04-2019

Groene pesto is een ideale smaakmaker in tal van gerechten, maar ik vind het zelf ook top op een stukje brood, een wrap of een croque

In het originele recept zit ook een fijngemalen teentje look, maar dit is natuurlijk niet mogelijk binnen het FODMAP-dieet. Het receptje hieronder bevat helemaal geen look, omdat ik de pesto op deze manier ook echt heerlijk vind. Ben je echter iemand die liever toch wat looksmaak in zijn pesto heeft, geen probleem, dan voeg je in plaats van de olijfolie gewoon eenzelfde hoeveelheid lookolie toe. Zo heb je de smaak, maar niet de fructanen! 

Groene pesto

Ingrediënten

  • 80g geraspte parmezaanse kaas
  • 60g pijnboompitten
  • 60g verse basilicum (blaadjes én takjes)
  • 1,5dl olijfolie (of lookolie)
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze

Doe de kaas, de pijnboompitten en de verse basilicum (blaadjes en takjes) in de hakmolen. Schenk er de olijfolie en het citroensap bij en mix alles tot een gladde pesto. Kruid af met wat peper en zout.

Smakelijk!

Saskia (stagiaire)