Grissini

18-11-2018

Voor bij een dipsausje is het altijd leuk om broodstokjes te hebben om mee te doppen. Daarom hebben we ervoor gekozen om er zelf te maken. Je kan er in sommige winkels ook vinden, als je geen zin hebt om deze zelf te maken. Als je de grissini zelf maakt, dan kan je er kruiden aan toevoegen. Zo heb je verschillende smaken die zorgen voor een heerlijke snack.

Ingrediënten:

  • 100g speltbloem
  • 100g boekweitbloem
  • 150g rijstmeel
  • 7g zout
  • 7g suiker
  • 8g droge gist
  • 150 ml water
  • 1 eiwit
  • 50 ml olijfolie
  • Kruiden naar keuze: bv. Verse rozemarijn (of zonder kruiden kan ook!)

Bereidingswijze:

  1. Meng de verschillende soorten bloem en meel met het zout, het gist en de suiker.
  2. Voeg het water, eiwit en olijfolie toe.
  3. Snijd indien gewenst de kruiden fijn en voeg ze toe aan het deeg.
  4. Kneed ongeveer 10 min. en leg in een ingevette deegkom, dek af met een natte handdoek en laat 1u 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Druk de lucht uit het deeg en snijd het in 30 stukken van ongeveer 20g.
  7. Rol uit tussen je handen tot een worstje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Besprenkel met wat water en doe er eventueel nog wat kruiden over.
  9. Bak ongeveer 25 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

SMAKELIJK!