Aardbeien-chia confituur

26-09-2019

Het is niet meer echt het seizoen van de aardbeien, maar toch wou ik nog deze confituur delen. Omdat het zo makkelijk is om klaar te maken en het bestaat maar uit 2 ingrediënten, wat het dus ook super gemakkelijk maakt.

Ik had het deze zomer zelf al eens gemaakt voor op mijn andere blog, maar nu wou ik het ook maken voor bij de brunch. Het seizoen van de aardbeien is voorbij en daarom dat ik dus gekozen heb voor diepvriesaardbeien. Deze zijn zeker een goed alternatief als je in de herfst of in de winter toch wilt genieten van wat zomerfruit.

Doordat er naast de aardbeien wordt gewerkt met chiazaad, gaat de confituur mooi indikken zonder het gebruik van extra suiker. Je hebt enkel de suikers van in je aardbeien en hierdoor ook een overheerlijke smaak. De chiazaadjes zijn ook lichtjes krokant in de confituur, maar ik vind dit zelf niet storen. Tevens zorgt dit ervoor dat je confituur ook wat meer vezels bevat. 

Ik maak hier zelf wel geen zeer grote portie van, want doordat er geen suiker extra in zit, gaat je confituur ook minder lang houdbaar zijn. Ik maak een portie die binnen de week op is. Vergeet ook niet dat je deze confituur in de koelkast moet bewaren!

Aardbeien-chai confituur

Ingrediënten:

  • 350g diepvriesaardbeien
  • 15g chiazaadjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de aarbeien in een sauspan en laat deze pruttelen op een zacht vuurtje. Dit totdat de aardbeien uit elkaar beginnen te vallen. 
  2. Voeg daarna de chiazaadjes toe en kook nog ongeveer 5 minuten verder. Haal de pan nadien van het vuur en laat afkoelen. Terwijl de confituur afkoelt, zal ze verder indikken. 

SMAKELIJK!