Hartige granola

21-01-2020

Croutons in een soepje, dat vind ik zelf overheerlijk. Om dit te vervangen heb ik nu deze overheerlijke granola gemaakt. Zo heb ik iets voedzaam binnen, maar ook een knapperige toets in mijn soep. De granola kan je maken en als je hem dan bewaard in een afgesloten pot, dan blijft hij zeker 1 maand goed.

Geen zin om hem te gebruiken in de soep? Dan is het ook een overheerlijke combo met een salade. Dus je kan er zeker verschillende richtingen mee uit. Voor dit gerechtje hebben we mosterd nodig, dus het is belangrijk om de ingrediënten te bekijken. Let er op dat er niet gewoon op staat specerijen of geen ajuin of look. 

Hartige granola

Ingrediënten:

  • 250g havervlokken
  • 100g andere vlokken (zoals spelt, boekweit, quinoa, ...)
  • 150g gemengde pitten (zonnebloem, pompoen, pijnboom, ...)
  • 100g gemengde noten (hazelnoot, amandel, walnoot, ...)
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 50ml olijfolie
  • 50ml water
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Bereidingswijze:

  1. Hak de noten fijn.
  2. Meng de ahornsiroop met de mosterd, de olijfolie en water.
  3. Voeg de kruiden toe aan het mengsel.
  4. Meng de havervlokken samen met de andere vlokken, de pitten en de noten.
  5. Overgiet het geheel met de kruidenmengeling. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is met elkaar.
  6. Doe alles op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  7. Bak het geheel gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Laat de granola afkoelen en bewaar hem nadien in een pot.

Nu kan je deze granola ongeveer 1 maand bewaren en gebruiken als topping op je soep of in verschillende salades. Ik ga hem alvast eten in combinatie met een paprikasoep, want daar ben ik een enorme fan van.

Smakelijk!