Geroosterde paprikasoep

24-01-2020

Eerder deze week heb ik al het receptje gedeeld voor een hartige granola. Ik heb deze toen gegeten met paprikasoep en daarom dat ik nu ook het receptje van de paprikasoep deel.

Ik maak deze paprikasoep niet gewoon, maar ik rooster de paprika eerst. Dit zorgt ervoor dat de soep een veel zoetere smaak zal hebben dan normaal, waar ik wel van hou. Deze soep duurt daardoor iets langer om klaar te maken, maar het is zeker de moeite waard. Let erop dat je een FODMAP-vriendelijke groentebouillon kiest. Je kan deze gerust zelf maken, dan is hij daarnaast ook nog een stuk lekkerder.

Geroosterde paprikasoep

Ingrediƫnten:

  • 4 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 liter groentebouillon

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika's in 2 en verwijder de pitjes.
  2. Leg de paprika's op een rooster of een ovenschaal en rooster ze onder de grill van de oven totdat het vel bruin-zwart wordt.
  3. Haal de paprika's uit de oven en laat eventjes afkoelen.
  4. Schil de paprika's en snijd nadien in blokjes.
  5. Doe de olijfolie in een pot en voeg  de paprikablokjes toe en laat deze gedurende 5 minuten pruttelen.
  6. Blus met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.
  7. Kook totdat je groenten gaar zijn (afhankelijk van hoe groot je blokjes gesneden zijn).
  8. Mix het geheel totdat je een gladde soep hebt.
  9. Dien op en geniet ervan!

SMAKELIJK!