Vis met zwarte olijventapenade

10-01-2020

Deze week heb ik met plezier al de zwarte olijventapenade gedeeld. En vandaag maak ik er ook nog een gerechtje mee. Dit door witte vis, namelijk kabeljauw te combineren met de tapenade, waardoor je een ware smaakbom hebt. 

Om de maaltijd overheerlijk te maken, serveer ik deze met gebakken groenten. Zelf ben ik een enorme fan van prei bij vis, maar natuurlijk kan dit niet tijdens het FODMAP-dieet. Het groen van prei daarentegen kan wel, dit kan je beperkt eten (tot 75g zit je in de oranje kolom). Als je deze bakt samen met wat andere groenten, heb je zeker ook je portie groenten binnen en wat variatie binnen het dieet.

Daarnaast, en om het wat feestelijk te maken, serveer ik deze maaltijd met gekookte aardappelen die afgewerkt zijn met peterselie. Hierdoor heb je terug een heerlijke smaak en het ziet er ook gewoon zeer lekker uit. Dus in mijn ogen ook een aanrader.

Kabeljauw met zwarte olijventapenade

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 150g kabeljauw
  • 1 eetlepel zwarte olijventapenade
  • Witte wijn
  • 1 wortel
  • 75g groen van prei
  • 70 handje kerstomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 150g aardappelen
  • 1 eetlepel peterselie

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar in licht gezouten water. 

  2. Smeer de kabeljauw in met de zwarte olijventapenade. 

  3. Leg in een ovenschotel en giet witte wijn er rond (net voordat je het in de oven zet).

  4. Bak gedurende 10 minuten op 210°C.

  5. Schil de wortel en snijd deze in julienne.

  6. Was het groen van de prei en snijd deze in julienne.

  7. Snijd de kerstomaten in 2.

  8. Verwarm de olie en bak hierin de wortelen en prei aan. Voeg na een 5-tal minuten de kerstomaten toe en laat verder bakken.

  9. Werk de aardappelen met de peterselie af en dien op.

Smakelijk!

Lotte