Quinoa-zaden crackers

31-12-2019

Soms is het moeilijk om tijdens dit dieet leuke alternatieven te vinden voor brood. Daarom dat ik deze simpele crackers heb gemaakt. Ze zijn lekker krokant en als je ze in een afgesloten doos bewaard, dan kan je ze 1 à 2 weken bewaren. 

De crackers kunnen gegeten worden bij een salade of als lunch. Maar je kan ze ook gebruiken om een hapje mee te maken. Dus zeker een aanrader om dit te proberen. Laat zeker weten wat je ervan vindt!

Quinoa-zaden crackers

Ingrediënten:

  • 50g quinoa
  • 40g havermoutvlokken
  • 20g zonnebloempitten
  • 20g pindanoten
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel water
  • 1 à 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 à 2 eetlepels lijnzaad

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa gaar.
  2. Doe alle droge ingrediënten behalve de zaden (en de quinoa) in een blender en blendt fijn.
  3. Meng de olie samen met het water en de ahornsiroop.
  4. Meng hieronder de droge ingrediënten en ook de quinoa.
  5. Voeg gerust water toe, het is de bedoeling dat je een dik en soepel deeg krijgt.
  6. Rol het deeg uit tussen 2 bakpapieren (relatief dun).
  7. Haal het bovenste bakpapier weg en bestrooi met de zaden en rol nog een keer met de deegrol erover (zo kleven deze er beter in).
  8. Snijd de crackers zoals gewenst en leg met het bakpapier op een bakplaat.
  9. Bak de crackers krokant in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer een 10 à 15-tal minuten
  10. Laat afkoelen op een rooster, zodat ze krokant blijven.

Smakelijk!