Kippennoedelsoep

07-02-2020

Een soepje, dat kan toch altijd smaken. Zeker als je er een volledige maaltijdsoep van maakt, dan is het eten en genieten tegelijkertijd. Hoe heb ik dit soepje gemaakt en ervoor gezorgd dat het FODMAP-vriendelijk is? Lees het snel hieronder.

Eerst en vooral is de bouillon zeer belangrijk. Je hebt enkele varianten die je kan kopen in de winkel die FODMAP-vriendelijk zijn, maar het is heel vaak zoeken. Daarom dat ik ervoor heb gekozen om er een maaltijdsoep van te maken, op deze manier zorg je al sowieso voor meer smaak. Zonder echt te kiezen voor een bouillon of je kan natuurlijk je bouillon zelf maken.

Voor de groenten heb ik gekozen voor groenten met verschillende smaken. Ik heb gekozen voor oesterzwammen, want champignons mogen tijdens dit dieet niet, maar is wel overheerlijk met kippensoep. Daarom dat ik gekozen heb voor de FODMAP-vriendelijke variant, namelijk oesterzwammen. Als andere groenten heb ik wortel en sojascheuten toegevoegd, twee groenten die je ook in andere gerechten kan gebruiken tijdens dit dieet.

Als noedels heb ik gekozen voor rijstnoedels en dan glasrijstnoedels, omdat ik dit leuker vond in het recept. Je kan ook voor andere rijstnoedels kiezen of bijvoorbeeld voor boekweitnoedels of dergelijke. Denk hierbij aan wat je zelf lekker vindt of in huis hebt liggen.

Ik heb ook enkele smaakmakers toegevoegd, namelijk verse oregano en tijm, maar ook het groen van de lente-uitjes. Zo krijg je een soepje met heel veel smaak en waar je ongetwijfeld ook van kan genieten. Kijk snel hieronder voor het receptje!

Kippennoedelsoep

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 100g rijstnoedels
 • 1 à 1,5l kippenbouillon
 • 300g kippenfilet
 • 2 wortels
 • 100g sojascheuten
 • 200g oesterzwammen
 • groen van 1 lente-uitje
 • 2 à 3 takjes verse tijm en 2 à 3 takjes oregano

Bereidingswijze:

 1. Schil de wortels en snijd deze in staafjes.
 2. Borstel de oesterzwammen en snijd deze in stukken.
 3. Snijd de kippenfilet in blokjes.
 4. Doe de groenten en de kruiden in een kom en voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
 5. Als de bouillon kookt, voeg de kip toe en laat het geheel lichtjes pruttelen gedurende een 10-tal minuten.
 6. Voeg de rijstnoedels toe en laat het geheel verder pruttelen totdat de noedels gaar zijn.
 7. Verdeel de soep over 2 kommetjes en werk af met het groen van een lente-uitje.

Smakelijk,

Lotte