Balletjes in tomatensaus

17-01-2020

Zelf ben ik iemand die graag eens pasta eet en dit dan graag met een tomatensaus. Daarom dat ik vandaag nog eens een tomatensaus wou maken. Vandaag kies ik voor een combinatie met gehaktballetjes omdat ik er zelf verzot op ben.

Als je gehakt koopt, dan moet je er natuurlijk wel op letten dat er geen kruiden in zitten. Dus bekijk dit zeker op de verpakking of vraag dit aan de slager. Want gehakt is een product waar er vaak kruiden zoals look en ajuin inzitten. 

Van thuis uit eten we balletjes in tomatensaus altijd in een zeer groenterijke saus, dus nu heb ik dat ook gedaan. Dan heb je toch je portie groenten binnen. Daarnaast heb ik het gecombineerd met wat glutenvrije pasta. Hopelijk kan het receptje je ook bekoren.

Balletjes in tomatensaus

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

  • 3 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 300g ongekruid gehakt
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 6 verse tomaten
  • 150g glutenvrije spaghetti
  • 1 handje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper, zout, verse basilicum, oregano

Bereidingswijze:

  1. Schil de tomaat en ontpit de tomaat.
  2. Doe deze in een blender en blend totdat je een saus hebt.
  3. Schil de wortelen en snijd in blokjes
  4. Was de paprika en snijd in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een pan en bak de groenteblokjes aan.
  6. Voeg de tomatensaus toe laat het geheel rustig pruttelen gedurende een 5 - tal minuten.
  7. Snipper de basilicum en meng deze onder het gehakt, kruid ook met oregano, peper en zout.
  8. Rol balletjes van het gehakt en bak deze aan in een anti-aanbakpan.
  9. Doe de balletjes in de saus en kruid het geheel naar eigen smaak.
  10. Kook ondertussen de pasta gaar.
  11. Serveer de pasta met de saus en werk af met de Parmezaanse kaas en gesnipperde peterselie.

Smakelijk!

Lotte