Chocolat chip cookies

12-03-2019

Een koekje, dat kan toch altijd smaken! Daarom dat ik vandaag met plezier dit overheerlijke koekje deel. Ik moet je wel waarschuwen, want het kan verslavend werken of misschien ligt dit aan mij.

Ingrediënten (voor 30 koekjes):

  • 60g boter
  • 1 ei
  • 100g zwarte chocolade
  • 100g havermout
  • 50g glutenvrije bloem
  • 4 el lichtbruine suiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 20g fijngehakte walnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen
  3. Hak intussen de zwarte chocolade in stukjes
  4. Voeg de suiker, de fijngehakte noten, de havermout, de glutenvrije bloem, de ahornsiroop, het bakpoeder en de fijngehakte chocolade bij de boter en meng goed
  5. Kluts het ei en meng het onder het deeg
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met het gemaakte deeg hoopjes van ongeveer 4 cm breed
  7. Bak de koekjes ongeveer 8min in de oven
  8. Laat volledig afkoelen op een taartrooster

Smakelijk!