Boekweitpannenkoeken met gerookte zalm, komkommer en kruidige geitenkaas

02-01-2019

Goede voornemens & pannenkoeken? Ja hoor dat gaat perfect samen! 

Daarom dat we vandaag dit heerlijke receptje hebben gemaakt als lunch. We maken zelf onze boekweitpannenkoeken en vullen deze dan met kruidige geitenkaas en gerookte zalm. Geitenkaas bevat, zoals je misschien al weet, minder lactose. Ben je zeer gevoelig voor lactose, dan kan je steeds kijken op de verpakking of het aantal koolhydraten onder 1g zit, dit om zeker te zijn dat je er geen last van gaat hebben. De geitenkaas kruid je naar eigen smaak, daarom dat er geen hoeveelheden bij staan. Het zelfde geldt voor de gerookte zalm

Overdrijf niet met de geitenkaas en de gerookte zalm, probeer hiervan een "normale" portie te nemen

Zoals je waarschijnlijk weet, is teveel vet ook een trigger voor onze darmen. Daarom dat we natuurlijk niet gaan mogen overdrijven met de gerookte zalm en de geitenkaas. Beide bevatten relatief veel vet, dus hier is teveel niet goed.

Ingredienten:

(= voor 10 a 12 pannekoeken) 

  • 200 gram boekweitmeel
  • 600 ml lactosevrije melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Zonnebloem- of arachideolie
  • Sneetjes gerookte zalm
  • Komkommer
  • Geitenkaas
  • Het groene deel van lente-ui
  • Het sap en de geraspte schil van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediƫnten, buiten de melk, samen in een kom en meng met een garde.
  2. Voeg vervolgens langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren, zo ontstaan er geen klonters.
  3. Verhit wat olie in een pan. Laat de pan goed heet worden en giet dan wat van het beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten langst elke kant (tot ze mooi bruin zijn).
  5. Je kan de pannenkoeken zowel koud als warm eten, maar voor dit gerechtje laten we pannenkoeken eerst volledig afkoelen.
  6. Meng de geitenkaas met het fijngesnipperde groene deel van de lente-ui, de citroenzeste en wat citroensap. Kruid af met peper.
  7. Snij de komkommer in heel fijne lange plakken.
  8. Beleg de pannenkoek met de kruidenkaas, de fijne plakken komkommer en een sneetje gerookte zalm en rol op.

Smakelijk!