Bechamelsaus basisrecept

27-05-2019

Een goed basisrecept is een must in de keuken. Want wanneer je weet hoe je FODMAP-vriendelijke bechamelsaus kan maken, dan ben je vertrokken voor een groot aantal andere gerechten. Denk maar een witloofgratin, lasagne of macaroni met kaas en hesp. 

Bechamelsaus

Ingrediënten

  • 40g glutenvrije bloem (ik gebruikte de glutenvrije bloem van Schär) 
  • 5dl lactosevrije melk (ik gebruikte de lactosevrije melk van Boni Selection)
  • 40g boter
  • 1 snuifje zout 
  • 1 snuifje nootmuskaat 

Bereidingswijze 

  1. Smelt de boter in een sauspan. 
  2. Voeg de bloem toe en roer tot je een egale massa krijgt. 
  3. Voeg tot slot al roerend de melk, de nootmuskaat en het zout toe tot u een romige saus heeft.

Smakelijk!

Saskia (stagiaire)