Aardbeitaart

06-06-2019

Moest je mij een top drie laten maken van taarten, dan zou aardbeitaart sowieso op één staan. Ik vind de combinatie van de zoete koek met gele crème en verse aardbeien een match made in heaven. Ik eet ze zelfs zo graag, dat mijn mama elk jaar op mijn verjaardag op zoek gaat naar die bakker die al gestart is met de verkoop van aardbeitaarten (en ik verjaar in de winter!). Ik kon het dan natuurlijk ook niet laten om te kiezen voor aardbeitaart als allereerste taart op de blog. Ik hoop dat jullie er zoveel van genieten als ik! 

Aardbeitaart

Ingrediënten

  • 500g verse aardbeien
  • Alle ingrediënten voor een zanddeegbodem (zie het basisrecept
  • Alle ingrediënten voor banketbakkersroom (zie basisrecept)
  • Eventueel wat verse munt of limoenzeste om de taart af te werken. 

Bereidingswijze

  1. Maak het basisrecept voor een zanddeegbodem en laat volledig afkoelen. 
  2. Maakt het basisrecept voor banketbakkersroom, spuit in de afgekoelde zanddeegbodem, en laat volledig afkoelen.
  3. Spoel de aardbeien, laat ze uitlekken en snijd de kroontjes eraf. Snijd vervolgens naar wens in bijvoorbeeld halfjes of schijfjes. 
  4. Vul de zanddeegbodem met de gele crème en beleg met de aardbeitjes. 
  5. Indien gewenst kan je de taart afwerken met wat verse muntblaadjes of limoenzeste. 

Smakelijk!

Saskia (Stagiaire)