Diner

 

Taco's kan je werkelijk met alles vullen. Heb je nog wat restjes in de koelkast? Plaats enkele taco's in de oven zodat ze lekker krokant worden en vul ze met wat je maar kan vinden. Zelf had ik nog wat kip en groentjes en zie hier dit heerlijke en gezonde receptje.

Zelf ben ik iemand die graag eens pasta eet en dit dan graag met een tomatensaus. Daarom dat ik vandaag nog eens een tomatensaus wou maken. Vandaag kies ik voor een combinatie met gehaktballetjes omdat ik er zelf verzot op ben.

Pompoenrisotto

03-01-2020

Risotto, het is een gerecht dat mij toch altijd kan smaken. Daarom dat ik hier gekozen heb voor een vegetarische variant. Namelijk een risotto met pompoen en feta, natuurlijk zijn er hier enkele aandachtspunten.

Ik was gisteren aan het denken aan lekkere gerechten met bechamelsaus om jullie te tonen hoe gemakkelijk het is om FODMAP-aanpassingen te maken in originele recepten. Het ging lang tussen witloofgratin en macaroni en uiteindelijk heeft deze laatste toch gewonnen. Ikzelf heb aan het originele recept wel nog wat groenten toegevoegd. Ik vind het zelf...

Gisteren had ik wat vrienden over de vloer en dus besloot ik pizza te maken. Zelf vind ik dit een heel leuke en gezellige bezigheid, omdat je met zen allen gewoon rond tafel kan zitten en samen pizza's kan beleggen. Het gemakkelijkste aan pizza's is dat iedereen gewoon zelf kan kiezen wat hij of zij graag heeft. Daarenboven ben...

Lotte had enkele weken geleden dit receptje gemaakt op de praktijk, en ik vond het echt heerlijk! Ik wou het dan ook graag met jullie delen en tonen hoe eenvoudig het eigenlijk is om bestaande receptjes FODMAP-proof te maken.

Vorige woensdag heb ik met plezier het receptje gedeeld over hoe je zelf een bodem kan maken voor een quiche op basis van quinoa. Doordat ik hem dan heb gemaakt, kreeg ik er natuurlijk ook zin in. Daarom dat ik met enkele restjes hem heb gevuld en er een heerlijk avondmaal van heb gemaakt.

Frietjes mogen natuurlijk tijdens het FODMAP-dieet, maar dat betekent niet dat ze daarom gezond zijn. Ook is het zo dat de grote hoeveelheid vet die we in frietjes vinden kunnen zorgen voor problemen met onze darmen. Terwijl we dit koste wat het kost willen beperken. Daarom dat we een alternatief maken in de oven.